Udstyr til brasiliansk jiu-jitsu

I modsætning til visse sportsgrene er brasiliansk jiu-jitsu en sport der kræver det rigtige udstyr.
For det første er den traditionelle brasilianske jiu-jitsu GI, også kendt som ’dogi’ et absolut must. Denne dogi er, ligesom i andre kampsportsgrene en meget central faktor. Selve kampsporten er illustreret gennem dogien og har samme rolle som en uniform har for en kommandør.

Den brasilianske jiu-jitsu dogi adskiller sig fra andre kampsportsgrene ved at være mere slidstærk og af mere hårdt materiale end visse andre. Dette gør det også vanskeligt for modstanderen at få ordentligt greb om dig. Dogien består af to dele, som henholdsvis er en overdel/jakke og en underdel/bukser.

I visse tilfælde købes Dogien sammen med et bælte, men hvis ikke, er det påkrævet at du køber et bælte selv. Er du begynder skal du naturligvis have fat i et hvidt bælte, men er du mere øvet stiger bæltefarverne i rækkefølgen blå, lilla, brun og til sidst sort, såfremt du er voksen. Er du et barn er farverangeringen således: hvid, gul, orange og grøn.

De brasilianske jiu-jitsu bælter er temmelig lange og er designet til at gå rundt om dit liv to gange, og derefter stadigvæk have en overskudslængde tilbage af bæltet. Bælternes størrelsesorden er fastlagt efter dog i størrelser for at have en enkel størrelsesguide.

Har man en dogi og et bælte har man således det grundlæggende udstyr på plads. Mange vælger dog at gå skriftet videre med hensyn til udstyr, og anskaffe sig en række beskyttende dele.

De typisk anskaffede beskyttelsesdele er tandbeskyttere, skridtbeskyttere, en beskyttende hjelm og knæsbeskyttere. Det er ikke nødvendigt at anskaffe sig noget beskyttelsesgear, da brasiliansk jiu-jitsu ikke er en sport hvor man slår, men derimod en sport der involverer diverse greb. Dog udføres alle teknikker ikke med en komplet succesrate, hvorfor du kan være uheldigt at lande forkert og slå dig.

Det kan også forekomme at du uintentionelt kan få en albue i hovedet og derfor have brug for tandbeskyttere. Det er ikke til at vide om der sker fejl i udførelsen af kampsportens teknikker, og det anbefales således at man er udstyret med en form for beskyttende grej. Dermed ikke sagt at du skal have alt den beskyttelse du overhovedet kan finde, dette er et op til dig selv at afgøre. Du skal blot være opmærksom på at beskyttelse kan være en god idé, selvom brasiliansk jiu-jitsu ikke opererer med slag. Vil du browse på BJJ-udstyr bør du tjekke denne side .

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv