Hvad gør brasiliansk jiu-jitsu unik?

Her findes utroligt mange forskellige former for selvforsvarsteknikker og kampsportsgrene som alle sammen har det til fælles at de lærer dig at forsvare dig mod en fjende.
Derfor kan det være svært at overskue ved forskellen er på de mange forskellige kampsportsgrene, da de i bund og grund har samme grundidé og samme formål. At overkomme en fjende ved hjælp af teknikker som er relateret til den specifikke kampsport.

Brasiliansk jiu-jitsu er dog speciel på det plan at kampsporten er meget fokuseret på at kunne overvinde en modstander selvom modstanderen er overlegen i styrke. Dette stammer helt tilbage fra opfinderen af sporten Hélio Gracie som selv var lille af bygning og derfor eksperimenterede med traditionel judo for at finde på måder at overrumple fjender der var fysisk stærkere. Produktet som Hélio Gracie kom frem til med sine justeringer blev til brasiliansk jiu-jitsu og er derfor tilegnet den fysiske underlegne som ønsker at kunne besejre en modstander på trods af sin lille størrelse.
Måden som Hélio Gracie gjorde dette muligt på, og som stadigvæk er aktuelt i dag, er ved at revolutionere kampsport til ikke at handle om styrke, men i højere grad om greb og teknik. Brasiliansk jiu-jitsu fokuserer således ekstremt meget på forskellige chokes, greb og låse som kan tvinge en større modstander i gulvet på trods af hans fysiske overlegenhed. Kampsporten opererer derfor ikke med nogle slag, da en fysisk underlegen person vil tabe en slagudveksling. Det handler derimod om at kæmpe mod modstanderen på en måde du har mulighed for at vinde på.

Brasiliansk jiu-jitsu er således unik på den måde at den er lagt over på teknik og forskellige greb i en langt højere grad end de fleste andre kampsportsgrene såsom Karate og Tae Kwon Do som alle sammen har en høj udveksling af slag i dets kampmetoder. Brasiliansk jiu-jitsu er således en ekstrem effektiv kampsport som kan få selv den mindste i klassen til at kunne overkomme den store og stærke, uden brug af et eneste slag. Dette er eksempfliceret glimrende ved den tredobbelte UFC (Ultimate Fighting Challenge) vinder Royce Gracie som på trods af sin lille størrelse formåede at vinde over betydeligt større modstander udelukkende ved hjælp af hans mestren af kampspoten brasiliansk jiu-jitsu.

Mange vil derfor anse brasiliansk jiu-jitsu som værende en sport som kan få den evige underdog til at sejre hvis han er villig til at lære teknikken. Vil du se unikheden bag BJJ bør du se denne video, som viser det mange føler er den bedste kamp nogensinde i BJJ historie.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv