Historien bag brasiliansk jiu-jitsu

Historien bag kampsporten/selvforsvarssporten brasiliansk jiu-jitsu strækker sig mange år tilbage og stammer faktisk fra kampsporten judo. Den første skole som underviste i judo åbnede nemlig allerede i 1909 i Brasilien. Ejeren af skolens navn var Geo Omori som var en japansk-født brasilianer. Geo Omori var et stort navn inden for kampsporten dengang og mestrede som en af de få at duellere inden for forskellige kampsportsgrene såsom Capoeira, wrestling og boksning.
På Geo Omoris skole blev judo, undervist til adskillige personer, blandt andet den betydningsfuld mand ved navn Mitsuyo Maeda. Mitsuyo Maeda blev nemlig en del af et italiensk-argentinsk cirkus ved navn American Circus hvor han optrådte med judo. En af cirkussets partnere ved navn Carlos Gracie havde en søn som var meget interesseret i denne kampsport, og som endte op i lære hos Mitsuyo Meada.
Her var han i lære i fem år, hvor han efterfølgende videregav sin læren til sine yngre brødre. En af Carlos Gracies brødre ved navn Hélio Gracie tog kampsporten til sig, men havde svært ved at udføre mange af teknikkerne på grund af hans svage kropsstyrke. Han eksperimenterede således en hel masse med judoens teknikker for at kunne overvinde modstandere som havde en stærkere kropsstyrke end ham selv.
Dette resulterede i at Hélio Gracie revolutionerede visse områder af kampsporten til at være teknikbaserede frem for at afhænge af styrke, blandt andet ved brug af fodlåse, hovedlåse og forskellige tekniske greb. Denne ændring af kampsportens facetter som Hélio opfandt, skulle udvikle sig til at blive kampsporten ved navn brasiliansk jiu-jitsu.

Gracie familien var således en afgørende rolle for opfindelsen af sporten brasiliansk jiu-jitsu, og ikke nok med at Gracie familien skabte sporten har familien ført kampsporten videre i deres gener.
Et godt eksempel på dette er Royce Gracie som er anden generation af Gracie familien og som er oplært af selveste opfinder af sporten Hélio Gracie. Royce stemplede for alvor ind på den internationale scene og gjorde brasiliansk jiu-jitsu verdenskendt i starten af 90’erne da han både vandt første, anden og fjerde udgave af UFC (Ultimate Fighting Challenge).
UFC er en kæmpestor og verdensomspændende turnering som er en single elimation knockout turnering hvor deltagerne kan bruge lige præcis den kampsport de har lyst til. Man vinder ved at knockoute modstanderen, få modstanderen til at give op, eller vinde ved dommerafgørelse, såfremt tiden er gået.
Royce Gracie, elev af Hélio Gracie formåede at vinde hele 3 mesterskaber på trods af hans mindre størrelse, hvilket for alvor gjorde brasiliansk jiu-jitsu kendt på verdensplan.

Vil du læse mere om den spændende historie omkring BJJ tjek dette link .

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv