De væsentligste teknikker i brasiliansk jiu-jitsu

Som i enhver kampsport, indeholder brasiliansk jiu-jitsu en række greb og teknikker. I modsætning til kampsportsgrene som karate og Tae Kwon Do opererer brasiliansk jiu-jitsu ikke med slag og spark, hvilket kampsporten naturligvis kompenserer med i form af flere teknikker og greb.
Brasiliansk jiu-jitsu er nemlig fabelagtig hvad angår greb, og kan ved mestren af teknikken sagtens få en fysisk underlegen person til at besejre en større person.

Brasiliansk jiu-jitsu er nemlig en kampsport som fokuserer på at kunne overmatche en større modstander, ved hjælp af greb som sætter modstanderen ude i stand til at kunne agere. Et kvælertag bagfra som på engelsk er kaldt et rear naked choke er eksempelvis en af brasiliansk jiu-jitsu kampsportens typiske greb.
Grebet går ud på at man i en position bag ved modstanderen har den ene arm viklet rundt omkring hovedet og ind over halsen på modstanderen, mens den anden hånd er lagt oven på nakken for at sikre at modstanderen ikke kan bevæge hovedet. På denne måde minimerer man risikoen for at modstanderen kan vikle sig fri markant. I brasiliansk jiu-jitsu bruges grebet for at stoppe blodtilførelsen til hovedet og putte pres på nervesanserne i nakken. Mestres dette kvælertag vil modstanderen typisk miste bevidstheden på under 5 sekunder, hvilket gør grebet ekstremt effektivt og brugbart, selvom man er mindre end sin modstander fysisk.

En anden meget effektiv teknik til at overkomme sin modstander er ved at få dem i en strækt armlås fra en guard position. En guard position er en position hvor den ene af kæmperne har ryggen til jorden, mens den anden er oven på, således at den liggende person forsøger at styre den ovenpå siddende kæmper med sine ben. Denne teknik tager udgangspunkt i at du er den som ligger med ryggen i jorden. Vil du læse om flere take-downs kan du klikker her og læse om de ti bedste kast og take-downs i BJJ.
Man skal have fat i den ovenpå siddende modstanders håndled og presse det ned mod egen brystkasse. Den anden hånd skal på tværs af armen og låse modstanderens albue så han ikke kan trække hånden væk fra brystkassen. Dernæst skal du sætte foden på modstanderens hofte og derved låse skulderen yderligere.
Når du er i denne position skal du løfte hofterne op og presse hans låste albue, for derefter at hive hans låste arm modsat, mens du lader dine hofter falde til jorden igen. Nu ligger han arm på tværs af din brystkasse. Lås derefter dine ben omkring hans skuldre og pres hans hoved ned med din albue så han ikke kan komme væk. Du ligger derefter dit ben over hans hoved for at holde ham yderligere nede.
Du har ham nu i komplet armlås og han ikke gøre andet end at give op.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv