Brasiliansk Jiu-Jitsu i Danmark

Brasiliansk jiu-jitsu er en forholdsvis beskeden sportsgren på den danske sport scene. Her er begrænset interesse for sporten, hvilket hænger sammen med de få danske udøvere og den nærmest ikke eksisterende mediedækning af sportsbegivenheder inden for brasiliansk jiu-jitsu.
Er du dog en af de få interesserede inden for sporten, er der dog mulighed for at udleve sporten. Også i Danmark.

Her findes ikke mange steder hvor der tilbydes træning i brasiliansk jiu-jitsu, men ikke desto mindre findes de, dog typisk i de større byer som København og Aarhus. Cirka 10-20 forskellige steder i landet tilbyder træning inden for sportsgrenen, hvoraf 5 af disse er at finde inden for Københavnsområdet, 1 i Aalborg, 1 i Odense og 1 i Aarhus. Resten er temmelig jævnt fordelt rundt omkring på Sjælland, blandt andet i Næstved og Køge.

For at kunne gå til sporten er det således et krav at du ikke bor for langt ude på landet og væk fra byerne. Bor du derimod nær Købehavn, Aalborg, Odense, Aarhus eller en af de flere byer på Sjælland der tilbyder undervisning har du dog god mulighed for at starte på et hold.

Ejerne af stederne er muligvis ikke brasilianske, men de har dog styr på kampsporten og de forskellige teknikker, det kan du trygt stole på. Sporten er en kampsport/selvforsvarssport, hvorfor de forskellige steder godt kan have forskellige indgangsvinkler på selve undervisningen, hvad angår om den bliver primært bliver undervist som en kampsport eller som hjælp til selvforsvar.

Fælles for de forskellige steder er dog at de alle sammen fokuserer på at lære eleven teknikker som kan overkomme en fjende, ligegyldig størrelse og styrke. Sporten har nemlig en høj grad af ledlåse og kvælninsgreb som man via god teknik kan låse fjenden i, selvom personen er stærkere end dig.
Netop dette tiltaler flere og flere danske, hvilket har medført at sporten har været i vækst den seneste tid. Selvom sporten ikke ligefrem er stor, har der altså været en stor vækst i interesse for sporten, da mange har fået øjnene op for den læring man kan lære i kampsporten. Især med henblik på selvforsvar.

Hvis du synes at sporten lyder interessant kan du åbne en browser og slå brasiliansk jiu-jitsu op på google og se om der ligger et center der underviser i sporten nær dig. Bor du i en af de store byer er chancen faktisk ret stor! Især hvis du er bosat i København. Her kan du hvor der er BJJ klubber i Danmark.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv